منتديات همس البحور
منتديات همس البحور
منتديات همس البحور
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات همس البحور

مجتمع واحد واسره واحده
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكرواسون على الطريقة الايطالية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بياض الثلج
المدير
المدير
بياض الثلج


انثى عدد المساهمات : 88
تاريخ التسجيل : 03/04/2011
العمر : 24
الموقع : منتدى الاميرات

الكرواسون على الطريقة الايطالية Empty
مُساهمةموضوع: الكرواسون على الطريقة الايطالية   الكرواسون على الطريقة الايطالية Icon_minitimeالسبت أبريل 09, 2011 2:51 am






الكرواسون على الطريقة الايطالية Thumbnail.php?file=19092010_carasoon_947352172





* الكمية تكفي: 8 أشخاص
* وقت التحضير: 60 دقيقة
* وقت الطهي: 20 دقيقة

* المقادير:
260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين
165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم
50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف
نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام
لبن 85 مل
بذرة ملح
50مم ماء.تقريبا نصف كوب
دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..

* التحضير:
1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن .......وندوبهم3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح
ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)
4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس
ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا
5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه
ونغطيها بورقة زبده ونلزقها
6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه
أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده
ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
ومنجبش الزبده على الحروف..
10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها
ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه
ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه
وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث
بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون
ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع
وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
وندهن .. وش الكرواسون بفرشه
* الطبخ:
تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الدهبي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://whaj.7olm.org
 
الكرواسون على الطريقة الايطالية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات همس البحور :: قسم الطبخ :: اكلات عالميه وشعبيه-
انتقل الى: